Wijksteunpunt

Logo Wijkvereniging de Burgerenk

 
 
 
 

Op deze pagina vindt u informatie over de activiteiten van het wijksteunpunt Burgerenk in Epe.

U wordt van harte uitgenodigd om tijdens de genoemde activiteiten binnen te lopen.
Of misschien heeft u ideeën om zelf iets voor uw dorp of buurt te organiseren. Harstikke leuk, u bent van harte welkom

Wat is een Steunpunt?

Een Steunpunt is een centrale ontmoetingsplek waar je als buurtbewoners, elkaar ontmoet, meedoet aan één van de activiteiten of waar je zelf een activiteit kunt organiseren. Je kan er ook terecht kan voor informatie en advies over bijv. wonen, zorg en welzijn. Zo wil het wijksteunpunt een bijdrage leveren aan de ontmoeting en participatie in de wijk. Daarnaast kan er vanuit het wijksteunpunt ondersteuning geboden worden aan buurtbewoners.

 

Steunpunt Burgerenk is een samenwerking tussen Wijkvereniging Burgerenk en Koppel-Swoe.

Activiteitenoverzicht

 

 • Iedere 1e maandag van de maand van 10.00-12.00 uur.

Gewoon Samen

Gewoon Samen is een plek waar mensen met of zonder beperking elkaar kunnen ontmoeten, leren kennen en vriendschappen te sluiten. Zodat wij met elkaar ervaren hoe fijn het is Gewoon Samen te zijn!

Gewoon Samen is er iedere eerste maandag van de maand voor mensen die graag meer gezellige contacten willen hebben. Samen in een vaste groep van 5 tot 10 deelnemers ga je met ondersteuning van een professional leren contacten opbouwen en onderhouden.

Wanneer: iedere eerste maandag van de maand van 10.00-12.00 uur

   
 • Dinsdagochtend:

Buurtkoffie

Gezellig met je buurtgenoten kletsen, een kopje koffie of thee drinken, een spelletje spelen of informatie/advies vragen kan iedere dinsdag- en vrijdagochtend bij steunpunt Burgerenk. Deelname is gratis. Je betaalt alleen voor je eigen consumpties. Vooraf hoef je je niet aan te melden. Je kunt gewoon bij het steunpunt binnenlopen. Of je nu uit de wijk komt of niet: je bent van harte welkom:

 • van 10.00-11.30 uur
   
 • Iedere 2e dinsdag van de maand om 17:00 uur.

Samen eten

Samen eten, andere mensen ontmoeten, (bij)kletsen, gezelligheid en een heerlijke maaltijd. Iedere tweede dinsdag van de maand kun je Samen eten in steunpunt Burgerenk.

De maaltijd wordt verzorgd door vrijwilligers. Informatie over het menu vind je op de poster in het steunpunt. De kosten zijn €8,50 per persoon. Consumpties zijn voor eigen rekening.

Aanmelden graag vooraf via de intekenlijst op het prikbord in het steunpunt of bel naar 0578-61 69 35.

Wanneer:

 • Iedere 2e dinsdag van de maand om 17.00 uur
 • Woensdagochtend:

Schilderen

Houd je van schilderen? Kom dan eens op woensdagochtend een kijkje nemen in steunpunt Burgerenk. Hobbyschilders komen samen om, zonder docent, te schilderen en van elkaar te leren.

Je neemt je eigen materialen en werk mee. Deelname is gratis. Je betaalt alleen voor je eigen consumpties. Aanmelden is niet nodig. Loop gewoon binnen!

Wanneer:

 • Iedere woensdag van 10.00-12.00 uur  
   
   
   
 • Vrijdagochtend:

Buurtkoffie

Gezellig met je buurtgenoten kletsen, een kopje koffie of thee drinken, een spelletje spelen of informatie/advies vragen kan iedere dinsdag- en vrijdagochtend bij steunpunt Burgerenk. Deelname is gratis. Je betaalt alleen voor je eigen consumpties. Vooraf hoef je je niet aan te melden. Je kunt gewoon bij het steunpunt binnenlopen. Of je nu uit de wijk komt of niet: je bent van harte welkom:

 • van 10.00-11.30 uur
   
 • Iedere 3e vrijdag van de maand

Juridisch spreekuur

Het Juridisch spreekuur/Wetswinkel helpt inwoners van de gemeente Epe met het beantwoorden van allerlei vragen op juridisch en sociaal rechtelijk gebied. De hulp is gratis. Iedere derde vrijdag van de maand van 09.30-10.30 uur is er in Steunpunt Burgerenk een Juridisch spreekuur.

Minder draagkrachtige inwoners uit de gemeente Epe kunnen er met allerlei vragen terecht voor juridisch advies. Bijvoorbeeld hulp bij het beantwoorden van lastige vragen over familierecht, huurrecht, schulden, arbeidsrecht, sociaal zekerheidsrecht, bestuursrecht, strafrecht, fiscaal recht, arbeids- en burengeschillen. Of het nu gaat om een geschil met een werkgever of een probleem met de huurbaas, samen wordt gezocht naar een oplossing. Ook helpen de spreekuren bij het nakijken van contracten. Meer informatie over het juridisch spreekuur vind je op www.koppelswoe.nl

Wanneer:

 • Iedere 3e vrijdag van de maand van 9.30 – 10.30 uur.  

Contact:

Koppel-Swoe Kinderopvang en Welzijn

Bezoekadres: Stationsstraat 25, 8161 CP Epe. Postadres: Postbus 282, 8160 AG Epe.
Telefoon: 0578 – 620988 (08.30 – 12.30 uur) Telefax: 0578 – 676767
Bezoek ook onze website : www.swo-epe.nl en Facebook : www.facebook.com/koppelswoe

Voor meer informatie kijk op www.burgerenk.nl